Motivatie

In 1949 ben ik geboren in Hoogkarspel. Vanaf mijn zevende heb ik in de Noordoostpolder gewoond en daarna op meerdere plaatsen in Nederland.
Ik werd altijd al getroffen door allerlei kunstvormen, schilderen, beeldhouwen, theater, muziek etc. Mijn hart ligt bij de kunst. In 1989 heb ik daar mijn werk van gemaakt, schilderen, keramiek.
Ook ben ik zelf muziek gaan maken, op cello en piano.

Ik ben autodidakt.

Ik heb op verschillende kunstmarkten gestaan en geëxposeerd in verschillende galerieën.

Ik ben vanaf mijn jeugd geboeid en geïnspireerd door Kahlil Gibran, een schrijver en dichter die in 1883 werd geboren in een klein dorpje in Libanon.Hij is onder meer bekend door zijn boeken
“De Profeet” en “Spiegels van de ziel”. Voor mij is hij een man van universele wijsheid en maatschappelijke betrokkenheid.
Een paar regels van hem over vrijheid die mij diep raken:

Vrijheid
“En mijn hart bloedde, want je kunt alleen vrij zijn

als zelfs het verlangen naar vrijheid je wordt tot
een harnas en je niet langer over vrijheid spreekt
als een einddoel en vervulling. Je bent pas
echt vrij, niet als je dagen zonder zorgen zijn en
je nachten zonder gemis en smart. Maar juist als
ze je leven omgorden en je er toch naakt en
ongebonden boven uitstijgt.“

 

 

In 1989 ben ik met schilderen begonnen. Wat uit gebondenheid door beperkingen met mijn gezondheid ontstond, is nu tevens een gedrevenheid en passie geworden. Vrijheid, spontaniteit en intuïtief schilderen, zijn voor mij het belangrijkste. Het “los van alles” zijn is in het schildersproces heel essentieel.

Je wilt iets wat je raakt, iets wat uit je hart komt, op het schildersdoek brengen. Het onvoorziene, het onvoorspelbare van het vrije schilderen met verschillende technieken, maakt het boeiend en spannend, is steeds een nieuwe uitdaging.