Werkwijze

Mijn manier van schilderen is een avontuur, een strijd met verf, water en strukturen. Het is een proces van veel sturen en het helder houden van de kleuren. Kleuren en water vind ik het meest imponerend. Het gaat erom een persoonlijke atmosfeer en kleur uit te drukken en daarbij is intuïtie en fantasie voor mij de leidraad. Ik wil vooral proberen om sfeer te krijgen in een schilderij. Ik word erg getroffen door de natuur, bloemen en mensen. De natuur, het kosmische, de levenselementen wil ik uitdrukken in mijn schilderijen.

De mens maakte ik vooral in beelden van klei en sculpturen, en nu ook in portretten met olieverf. Soms maak ik grote schilderijen (b.v. van 1.80 x 1.50 m.) ; kleur en sfeer zijn dan een belangrijk gegeven en ik wil dat graag tot een harmonieus geheel vormen. Ik houd erg van kleuren, elke kleur heeft zijn eigen gevoelswaarde. Mijn grote schilderijen hebben een kosmisch en mystiek karakter. Dromen, fantasieën, herinneringen, gedachten en gevoelens vloeien in elkaar over.
Met aquarel, acryl, olieverf, strukturen en gemengde technieken bouw ik mijn voorstellingen op tot een harmonieus geheel.
Het is een heel lang proces voor zo’n schilderij klaar is. Steeds maar weer over schilderen, het nuanceren en sublimeren van kleur, techniek en compositie maakt dat er veel diepte ontstaat in het schilderij. Ik werk vaak buiten in de natuur in mijn tuin, in stilte en soms met muziek op de achtergrond.